Doorgaan naar hoofdcontent

Rode Kruis op bezoek

Maandag kwamen Wim en Carine van het Rode Kruis Izegem  langs. We kregen een initiatie ehbo.  Het was een heel leerrijke namiddag.
We ontdekten hoe je een steriel kompres op de juiste manier uit de verpakking haalt, hoe je een verband aandoet, wat je best doet bij een brandwonde , schaaf-of snijwonde , hoe je de hulpdiensten verwittigt , … en nog veel weer.  We konden ook een kijkje nemen in de ziekenwagen.  De hartslag van Janaika en René werd gecontroleerd en Berend werd op de juiste manier op de draagberrie getild.  Als kers op de taart mochten enkele jongens vooraan in de ziekenwagen om de sirene eens te laten loeien.  En alsof dat nog niet genoeg was, kwam ook Frank van de krant langs.   Reacties

Populaire posts van deze blog

1 september!

Waterpret!

Er werden deze week warme temperaturen voorspeld. Maandag kwam het voorstel om waterspelletjes te spelen met de klas.  Deze kans lieten we natuurlijk niet liggen.
' s Ochtends staken we de koppen bij elkaar om verschillende spelletjes te bedenken.  Sponstikker, pistooltikkertje, bekertje gieten (ipv.zakdoekje leggen), dood of levend( met waterballonnen), verschillende estafettes,... Ideeën genoeg.
Het werd een TOPnamiddag!  Stefanie was achteraf heel tevreden, want er waren geen ruzies te bespeuren.😍<

Zeeklassen dag 1 maandag

Hey mama's, papa's, ... Enkele sfeerbeelden van onze zeeklassen in Nieuwpoort!  Neem ook eens een kijkje op de blog van klas Joke!  We laten jullie veel meer beelden zien op onze klasvergadering.  Groetjes vanuit Nieuwpoort!  klas Stefanie & klas Joke